Zwemvijver

Zwemvijver als alternatief voor een zwembad in de tuin. Zorg voor een aangename zwemvijver om heerlijk te zwemmen in de zomer. Er zijn diverse mogelijkheden om een zwemvijver aan te leggen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

 

Zwemvijver aanleggen

Een zwemvijver is een vijver dat zo ingericht is dat er in gezwommen kan worden. Een zwemvijver is zo in belans met beplanting en pompinstallatie dat het zuiver water heeft. Een groot voordeel hiermee tot een zwembad is dat het geen chloor aan te pas komt. Naast dat de zwemvijver een verkoelende werking heeft in de zomer is de vijver een prachtig element in de tuin, het gehele jaar door.

De opbouw van een zwemvijver

Om een zwemvijver goed op te bouwen maken wij gebruik van beplanting als natuurlijk filtersysteem. Een natuurlijke zwemvijver bestaat uit meerdere delen, waar het zwemgedeelte geen beplanting wordt toegepast. De beplanting staat rondom of naast het zwemgedeelte. De zwemvijver maken wij normaliter 1,50 meter diep en maximaal 1,60 meter diep. Dit heeft te maken met het natuurlijk opwarmen van het water voor een aangename temperatuur om te zwemmen in de zwemvijver.

Voordelen van een zwemvijver

Een heerlijk voordeel van de zwemvijver is dat het gelijk te gebruiken is. Bij mooi zwemweer is het gelijk mogelijk om in de zwemvijver te stappen. Op verzoek maken wij er een buitendouche bij zodat er gelijk gedoucht kan worden na het zwemmen.

Meer informatie over het aanleggen van een zwemvijver?

Wilt u meer weten over het aanleggen van een zwemvijver dat Rijk Tuinen voor u kan realiseren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een ontwerp en offerte. Wilt u liever met ons persoonlijk contact? Dan komen wij graag bij u op locatie om de mogelijkheden en wensen van de aanleg van een zwemvijver door te nemen. U kunt ons bereiken op 06-18512126 of stuur ons een e-mail naar info@rijktuinen.nl.

Ik ben Jaap Rijk,

Ik ben Jaap Rijk, gediplomeerd hovenier met ruime ervaring in het hoveniersvak.


Mijn telefoonnummer is
06-18512126