Een smalle en gezellige achtertuin

Ook in een relatief kleine achtertuin zijn veel mogelijkheden. Nu nog kaal, maar over een jaar vol begroeid waardoor het een gezellige achtertuin wordt.

Groene tuin in Deventer

Een smalle en gezellige achtertuin wilden deze mensen realiseren bij hun woning in Deventer. De wens van de klant is dat het een volle achtertuin werd met veel natuurlijke elementen, beplanting en duurzame materialen.

Gezellige achtertuin met veel beplanting

In de wijk Zandweerd te Deventer werd deze diepe en smalle achtertuin volledig vernieuwd. Voor de bestrating is gekozen voor gebakken klinkers die vanaf het terras aan de woning door loopt naar de schuur achter in de tuin en de achterdoorgang. Door een diagonale lijn aan te brengen in het tuinontwerp wisten we meer diepte in de tuin te creëren. Beplanting die in deze achtertuin gebruikt is zijn klimplanten in de pergola voor de nesteling van vogels. Er is een klein kruidentuintje gerealiseerd voor eigen gebruik. Veel voorjaar en zomerbloei voor het aantrekken van vlinders en insecten.

Duurzame elementen in gezellige achtertuin te Deventer

Naast de vele natuurlijke elementen in deze achtertuin hebben wij gewerkt met alleen maar duurzame materialen op wens van de klant. De pergola is gemaakt van hardhouten palen, gebakken klinkers als bestrating, de tuinafscheiding is gemaakt van betongaas voor de klimopplanten die zorgen voor een groene tuinafscheiding met de buren die het gehele jaar groen blijft.

Ik ben Jaap Rijk,

Ik ben Jaap Rijk, gediplomeerd hovenier met ruime ervaring in het hoveniersvak.


Mijn telefoonnummer is
06-18512126